Anunț important pentru fermieri privind pesticidele! Se ia decizia la Bruxelles
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a făcut un anunț pentru fermieri.

Europarlamentarul PNL s-a referit la faptul că se va adopta poziția Parlamentului European în ceea ce privește reducerea utilizării pesticidelor, un subiect important pentru fermierii români. 

Mai precis, împreună cu Daniel Buda, Dan Motreanu a propus un amendament care prevede că țările unde utilizarea este mai mică de 35% din media UE, țări printre care se numără și România, să poată beneficia de derogări din partea Comisiei Europene.

„Săptămâna aceasta vom adopta poziția Parlamentului European în ceea ce privește reducerea utilizării pesticidelor, un subiect important pentru fermierii români. Împreună cu colegul meu Daniel Buda, am propus un amendament care prevede că țările unde utilizarea este mai mică de 35% din media UE, țări printre care se numără și România, pot beneficia de derogări din partea Comisiei Europene.

Pe agenda sesiunii parlamentare se află și alte subiecte importante: Noile reguli pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea ambalajelor în UE Noile norme ale UE pentru a face reparațiile mai ușoare și mai convenabile Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024 Noile măsuri pentru a reduce poluarea aerului de către camioane și autobuze Soluții pentru o implementare mai solidă a drepturilor copiilor”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?