Data publicării:

Anunț de la Kremlin despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu noi precizări privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin.

Kremlinul a respins zvonurile potrivit cărora președintele Vladimir Putin ar avea dubluri care îl înlocuiesc pe liderul în vârstă de 70 de ani și că acesta ar petrece mult timp protejandu-și sănătatea într-un buncăr nuclear.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat aceste remarci ca fiind invenții ”cauzate de războiului din Ucraina și presupusa perfidie a societății occidentale”.

”Probabil ați auzit că Vladimir Putin ar avea foarte multe dubluri care lucrează în locul lui în timp ce el stă într-un buncăr”, a spus Peskov la o conferință de la Moscova: ”Încă o minciună. Vedeți cum este președintele nostru: întotdeauna a fost și este mega-activ. Cei care lucrează lângă el cu greu pot ține pasul”, a spus Peskov.

”Energia lui poate fi doar invidiată. Sănătatea lui poate fi doar dorită, dacă vrea Dumnezeu. Desigur, el nu stă în niciun buncăr. Aceasta este o altă minciună”, a adăugat Peskov.

Kremlinul a respins în mod repetat speculațiile potrivit cărora Vladimir Putin, liderul Rusiei din 1999, ar fi bolnav, deși presa occidentală a speculat deseori despre starea rea de sănătate a președintelui rus, scrie Al Jazeera.

În timpul unei vizite de stat la Moscova luna trecută, președintele chinez Xi Jinping i-a spus lui Putin că este convins că alegătorii îl vor sprijini din nou pe liderul rus în alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024. Putin însă nu a făcut înc marele anunț al unei noi candidaturi.

Când a venit pentru prima dată la putere, Putin a promis că va pune capăt haosului care a cuprins Rusia post-sovietică în anii 1990, dar invazia Ucrainei este s-a dovedit a fi cea mai gravă criză militară cu care s-a confruntat vreodată orice șef de la Kremlin, de la războiul sovietico-afgan din 1979-1989 pănă în prezent.

Conflictul din Ucraina a dus la cea mai gravă confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba din 1962, în timp ce Putin a decis să se îndepărteze de Occident către China.

Citește și: Vladimir Putin pune sechestru pe două companii energetice străine din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel