Anunț îngrijorător: În 2050 s-ar putea înregistra un deces la trei secunde
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În anul 2050 s-ar putea înregistra zece milioane de decese suplimentare pe an, sau câte o persoană la fiecare trei secunde, din cauza rezistenței la antibiotice, se arată în raportul final al unui studiu britanic de amploare, citat joi de AFP.

Însărcinat de guvernul britanic cu realizarea acestui raport privind rezistența la antibiotice, economistul Jim O'Neill a subliniat că sunt necesare acțiuni urgente pentru a evita ca medicina să se întoarcă în Evul Mediu. Va trebui ca acest lucru să devină o prioritate pentru toți șefii de stat, a subliniat Jim O'Neill care a propus o serie de măsuri care să fie puse în aplicare.

Prin acest raport este semnalată nevoia unei schimbări drastice în ce privește modalitatea de utilizare a antibioticelor, al căror consum excesiv și în mod greșit favorizează evoluția unor supermicrobi rezistenți la antibiotice, relatează Agerpres.

O'Neill susține lansarea unei campanii ample de sensibilizare a publicului, care în mare parte nu cunoaște riscurile la care se expune. De asemenea, el cere înființarea unui fond de 2 miliarde de dolari destinați cercetării, o reducere majoră a utilizării antibioticelor la fermele de animale și recompensarea laboratoarelor care dezvoltă noi antibiotice.

[citeste si]

"Trebuie să nu mai luăm antibiotice ca pe bomboane", a insistat Jim O'Neill. După debutul studiului, la jumătatea anului 2014, mai mult de un milion de persoane au murit din cauza infecțiilor cu virusuri sau bacterii rezistente la antibiotice, subliniază raportul. El precizează că acest bilanț ar putea crește cu aproximativ 10 milioane de decese suplimentare pe an până în 2050, mai multe decât cele cauzate de cancer în prezent, și că această situație ar duce la costuri de până la 100.000 de miliarde de dolari la nivel mondial.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat în noiembrie că fenomenul reprezintă un pericol imens și dacă nu se va face nimic atunci planeta se îndreaptă spre o epocă post-antibiotice, în care infecțiile banale din prezent vor începe să ucidă din nou. Rezistența la antibiotice, denumită de asemenea antibiorezistența, survine atunci când o bacterie evoluează și devine rezistentă la antibioticele utilizate pentru eliminarea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel