Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4 a fost respinsă de instanță
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
bloc
bloc
Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4 a fost respinsă de instanță.

Nicușor Dan declanșase procedura prin care Planurile Urbanistice Zonale de sector (PUZ) au fost suspendate. Acum, Tribunalului București a dat sentința în acest subiect.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.


Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul ”PUZ coordonator Sector 2”.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul ”PUZ coordonator Sector 4”.

Prin HCGMB nr. 65 – 69 din 26 februarie 2021, au fost suspendate HCGMB de aprobare a PUZ- urilor coordonatoare de sector pentru Sectoarele 2 – 6 pentru o perioadă de 12 luni. Anterior HCGMB nr. 65-69/2021, PUZ-ul coordonator al Sectorului 3 fusese deja suspendat în instanță de către Curtea de Apel București.

În timp ce posibilitatea de suspendare a actelor administrative de către instanța de judecată este prevăzută de lege, facultatea de suspendare a actelor administrative de către emitentul actului nu este reglementată, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la legalitatea HCGMB de suspendare, conform Gândul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel