Anul 2020, direct în topul măsurătorilor meteorologice. Gabriela Băncilă (ANM): Acest trend de creștere se resimte, cu variații, în fiecare punct de pe Glob
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Gabriela Băncilă (ANM) a vorbit despre anul 2020 din punct de vedere al măsurătorilor meteorologice.

Invitată la interviurile DC News, Gabriela Băncilă a vorbit despre recordurile înregistrate în anul 2020 și despre posibilitatea ca acest an să fie în topul celor mai călduroși ani din istorie: 

„Cu siguranță, luna decembrie a acestui an va fi una dintre primele trei cele mai călduroase luni decembrie din țara noastră. Dacă luna decembrie a anului trecut s-a situat pe locul doi, cu o abatere termică de 3,1 grade, până în momentul de față înregistrăm o abatere termică de 3 grade. Dar, dat fiind ceea ce v-am expus mai devreme, cu aceste temperaturi în următoarea perioadă de timp mai ridicate cu mult față de ceea ce am înregistrat până acum, eu cred că este posibil ca această lună decembrie 2020 să fie, cel puțin a doua, dacă nu prima cea mai călduroasă lună decembrie în țara noastră.

Astfel, aduce anul 2020 în topul celor mai călduroși ani din țara noastră. Dacă anul trecut, 2019, s-a situat pe primul loc în România, cu o abatere de 2,1 grade, în momentul de față, privind la abaterile termice care s-au înregistrat, e foarte posibil ca acest an să se situeze undeva pe locul 3, 2 sau, cel puțin locul 4 în topul celor mai călduroși ani în România.

Asistăm, din ce în ce mai des, din ce în ce mai frecvent, ca recordurile să fie doborâte de la un an la altul, de la o lună la alta sau de la o lună a unui an, la aceeași lună a anului următor. Acest trend de creștere se resimte, cu variații, în fiecare punct de pe Glob.“, a declarat Gabriela Băncilă la interviurile DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel