Antreprenorul care a închis opt afaceri în pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un antreprenor din București a vorbit despre cum l-a afectat pandemia de coronavirus și cum a rămas fără afaceri și angajați. 

Tudor Maxim, un antreprenor din Capitală, susține că a fost nevoit să își închidă opt afaceri din cauza pandemiei de coronavirus, scrie antena3.ro. Afaceristul deținea un skybar, o terasă, o agenţie de publicitate, un hostel, dar și un spaţiu de birouri. Mai mult, Tudor susține că treptat și-a pierdut toți angajații pe care îi avea în aceste afaceri. 

"Nu am găsit înțelegere nici la proprietari și până la urmă ne-am dat seama că a fost un lucru bun pentru noi, pentru că am fi continuat câteva luni de zile cu pierderi foarte mari și ne-am fi adâncit în datorii. Costurile noastre fixe erau foarte mari", spune Tudor Maxim, antreprenor.

A renunțat și la toți angajații pe care îi avea.

"În vârful activităţii noastre, am fost cam 60 şi pe parcurs, s-au dus până acum câteva zile, mă rog, o lună de zile, ultimul. Nu mai este niciun angajat. Inclusiv eu a trebuit să găsesc alte activități care să mă ajute să trec de perioada aceasta, a adăugat antreprenorul.

Mircea Coșea: România a intrat în FALIMENT. Vești grave, la noi nu s-a discutat! 

Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre situația în care se află România în acest moment, considerând că țara noastră este la un pas de a intra în incapacitate de plată.

"Din punctul meu de vedere, suntem în anticamera unuia dintre cele mai complicate şi mai periculoase momente de după 1990, din punct de vedere economic şi nu numai. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în România, în aceste zile, nimeni nu mă poate contrazice: România a intrat în faliment. Suntem la un pas de incapacitate de plată , primăriile nu mai au bani - ceea ce se întâmplă la Timişoara şi nu numai. Spitalele nu mai au bani, nu mai sunt bani pentru plata salariilor, poate nici a pensiilor, până la sfârşitul anului. Este nevoie de o rectificare, aşa cum se va face ea, pe un buget foarte sensibil, dacă are cine să o facă. Din punct de vedere a situaţiei interne a României, sunt extrem de îngrijorat. Iarna care vine, cu toate taxele care se adaugă, acoperă orice binefacere pe care ar fi putut să o aducă, teoretic, masurile pe care Guvernul le-a luat până acum, şi mă refer la legea pentru protecţia consumatorului vulnerabil şi la compensări”, a declarat Mircea Coșea. 

Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel