Antrenorul lui Roger Federer zice că e puțin probabil ca acesta să joace la Australian Open 2022
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Antrenorul lui Roger Federer susține că e puțin probabil ca acesta să joace la Australian Open 2022.

Fostul număr 3 mondial și actualmente antrenor al legendarului Roger Federer, croatul Ivan Ljubicic a declarat, pentru Stats Perform, citat de Reuters, că este puțin probabil ca elvețianul să joace la ediția de anul viitor a Openului Australiei, dar este hotărât să revină la un moment dat în circuit.

Campion de 20 de ori în turnee de Grand Slam, Federer a fost inactiv de când a pierdut în sferturile de finală de la Wimbledon în iulie și a suferit o nouă rundă de operație la genunchi.

Întrebat dacă Federer va reveni în acțiune pentru primul turneu major al anului, în ianuarie, Ljubicic a declarat că semnele nu sunt promițătoare.

"Cred că sunt foarte puține șanse, încă se recuperează și, cunoscându-l, vrea să fie sigur că poate juca pentru a câștiga turneul și să fie la 100%", a declarat croatul pentru Stats Perform.

"Așa că eu cred că Australian Open nu este o posibilitate reală în acest moment. Dar va merge pas cu pas, pentru că are 40 de ani acum și trebuie să aibă răbdare. Nu se poate recupera la fel de repede ca înainte", a mai zis acesta.

Federer este la egalitate cu Rafael Nadal și Novak Djokovic în cursa pentru titlul de cel mai titrat campion de Grand Slam de simplu din toate timpurile, iar organizatorii Australian Open ar fi sperat să îi aibă pe toți trei la Melbourne Park.

Nadal, care a avut și el probleme cu o accidentare, a declarat că va fi prezent, dar Djokovic a refuzat să confirme prezența sa până când Tennis Australia nu va dezvălui protocoalele sanitare pentru turneu.

Numărul unu mondial sârb nu a confirmat dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19, o condiție obligatorie pentru a intra în Australia, conform regulilor actuale.

Guvernul australian a declarat că va admite jucători nevaccinați atât timp cât aceștia sunt pregătiți să se supună unei carantine de 14 zile, iar statul Victoria solicită o scutire în acest sens.

Premierul statului Victoria, Dan Andrews, a precizat că statul nu va solicita derogări pentru jucătorii nevaccinați. Tennis Australia a declarat în repetate rânduri că negocierile cu guvernul pe această temă sunt în curs de desfășurare.

Federer nu se gândește încă să agațe racheta în cui

"Am vorbit și pot garanta că vrea să se întoarcă să joace tenis", a adăugat el. "Când va decide să se oprească, se va retrage, dar nu cred că se va întâmpla dintr-o dată", notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel