Data actualizării:
Data publicării:

”Antrenorul de genii”, prins în flagrant când viola un minor. Iulian Cristache: Sunt șocat, îl cunosc pe agresor. Nu mă așteptam la așa ceva

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
pexels
pexels

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost prins în flagrant, sâmbătă, în timp ce ar fi săvârşit o infracţiune de viol asupra unui minor de 13 ani, informează Poliţia Capitalei. Iulian Cristache, fostul președinte al Federației Naționale a Părinților, a vorbit în exclusivitate pentru DCNews pe acest subiect. 

"Antrenorul de genii", pe numele său real Kristoff Lajos, ar fi fost prins în momentul în care abuza un copil de doar 13 ani. El i-ar fi oferit minorului, de-a lungul timpului, bani, bunuri, inclusiv bunuri de valoare, precum un telefon nou și performant, cu scopul de a se apropia de el și a-i inocula minorului că familia lui este nocivă, el fiind singura persoană cu care poate avea o relație apropiată. Abandonat de mamă la 3 ani, Kristoff Lajos a crescut într-un orfelinat comunist, mai târziu fondând o școală privată în Capitală. 

Fostul președinte al Federației Naționale a Părinților FNAP-IP, Iulian Cristache, spune că este profund șocat, în contextul în care îl cunoaște pe agresor. 

"Sunt efectiv șocat, nu-mi vine să cred. I-am scris și un mesaj, îl cunosc pe domnul Lajos, comunic cu el. Știu că a avut o școală privată, se ocupa în mod special de copiii care provin din mediile defavorizate. Chiar și el provine dintr-un astfel de mediu. Se spune că astfel de copii care la rândul lor au fost abuzați, vor proceda la fel cu timpul.  Nu mă așteptam la așa ceva, este un om care a luat niște premii internaționale în ultimii ani, avea niște rezultate impresionante pe plan profesional.

Trebuie să fim mereu în gardă, din păcate, pregătiți pentru lucruri de acest gen. În momentul în care ne trimitem copiii la un antrenor, coach sau maestru - vorbesc în general, nu doar legat de acest caz, trebuie să începem să fim reticenți. După fiecare sesiune de antrenament trebuie să vorbim cu copilul, să îl întrebăm dacă este în regulă, dacă antrenorul s-a comportat cu el într-un mod inadecvat.  Pe copii trebuie să îi pregătim, atât în familie cât și în școală, să se ferească de aceste abuzuri." a spus Iulian Cristache.

”Mulți au tendința de a nu-i crede pe copii sau pe părinți”

Apar tot mai multe cazuri de copii abuzați, fie la școală ori la antrenamente, pregătiri sau activități din diferite domenii. Iulian Cristache spune că putem face un singur lucru pentru a opri creșterea numărului de abuzuri: "fiecare trebuie să contribuie".

"Aceasta este lumea spre care ne îndreptăm, din păcate. Pentru a opri acest gen de fenomene, trebuie să ne aducem cu toții aportul, să contribuim noi ca oameni și să ne educăm unii pe alții. Legile nu vor face minuni, trebuie să ne uităm la ceea ce face fiecare dintre noi ca părinți, ca familie, ca profesori. Fiecare director care conduce o instituție unde se lucrează cu copii trebuie să țină cont de nevoie elevilor și ale părinților. Mai mult de atât, să ia atitudine în momentul în care apar asemenea cazuri și să acționeze în consecință.

Sunt foarte mulți directori care primesc informații despre tot felul de abuzuri și aș dori să îi rog să nu se opună dialogului. Mulți au tendința de a nu-i crede pe copii sau pe părinți. Atât ne-a mai rămas de făcut, să ne implicăm cu toții pentru a îndrepta această societate care se îmbolnăvește pe zi ce trece.", susține Iulian Cristache.

”Trebuie să avem delicatețea și pregătirea necesară pentru a fi părinți”

Legat de faptul că trebuie să ne ascultăm copiii după fiecare sesiune de antrenament sau zi de școală, am subliniat în discuția cu domnul Iulian Iordache faptul că mulți dintre cei mici nu au curajul de a povesti aceste lucruri sau raportul dintre el și părinte este aproape inexistent.

"Nu comunică, iar aici este problema părinților, prin comportamentul lor. În primii ani de viață, copilul împrumută din comportamentul părinților, însă exact în acei ani se creează o barieră părinte - copil. Trebuie să avem delicatețea și pregătirea necesară pentru a fi părinți, pentru că nu te naști părinte ci devii unul. Este cea mai grea meserie din lume. Problema este că devii părinte așa cum ai fost învățat la tine în familie.

Dacă provii dintr-o familie educată, unde ai fost învățat să respecți valorile, atunci și tu la rândul tău îți vei învăța copilul să facă acest lucru și atunci va avea încredere în tine, va comunica. Dacă provii dintr-o familie dezechilibrată, dezavantajată, știm deja ce se întâmplă și unde se ajunge - din lipsa comunicării și a raportului, copilul ajunge pe mâna unor oameni care îi umilesc și îi abuzează." a spus fostul președinte al Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel