Antony Blinken, semnal către Rusia: O relaţie mai stabilă, bună pentru ei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Antony Blinken, semnal către Rusia / Sursă foto: Facebook
Antony Blinken, semnal către Rusia / Sursă foto: Facebook
Antony Blinken a transmis un semnal către Rusia afirmând că o relație mai stabilă între cele două țări ar fi bună pentru ruși.

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, susține ce existenţa unor relaţii bune între Rusia şi SUA este o opţiune care depinde integral de Moscova, relatează Agerpres, citând politico.eu.

În cele din urmă, depinde de Rusia, a declarat Blinken într-o emisiune a postului de televiziune CNN, referindu-se la discuţiile avute recent în Islanda cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Demnitarul american a adăugat că, în numele preşedintelui Joe Biden, a afirmat în mod clar că SUA vor să coopereze cu guvernul rus în chestiuni precum situaţia din Afganistan.

VEZI ȘI: General american, semnal de alarmă: Rusia ar putea ocupa România

Antony Blinken, despre o "relație stabilă" cu Rusia



O relaţie mai stabilă şi mai predictibilă cu ei (ruşii n.r.) va fi bună pentru noi, bună pentru ei şi aş susţine chiar bună pentru lume, a explicat el.

Şeful diplomaţiei americane a atenţionat că administraţia de la Washington nu are ezitări în a apăra interesele americane dacă Rusia continuă acţiunile agresive şi nechibzuite care destabilizează lumea, Antony Blinken amintind de acţiunile militare ruse în Ucraina, de acuzaţiile privind amestecul Moscovei în alegerile din SUA şi de persecuţiile cărora le sunt supuşi opozanţi precum Alexei Navalnîi.

Preşedintele (Joe Biden, n.r.) este foarte hotărât în această privinţă, a subliniat Blinken. 

La începutul lunii mai secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, spunea că țara sa va răspunde actelor agresive și nesăbuite ale Federației Ruse. Blinken a transmis  atunci că SUA s-au concentrat asupra acțiunilor ostile precum tratamentul primit de opozantul Alexei Navalnîi, atacul cibernetic Solar Winds și interferarea în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. „Am prefera o relație mai stabilă și mai predictibilă”, a spus secretarul de stat.

După participarea la Summit-ul G7 din Londra în care s-au ținut discuții vreme de două zile, Blinken a criticat Moscova pentru „comportamentul iresponsabil și destabilizant”, mai ales împotriva Ucrainei. 

VEZI ȘI: Rusia "le va sparge dinţii" tuturor celor care vor vrea să „muște”. Avertismentul lui Vladimir Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel