Antony Blinken, șeful diplomației SUA, ajunge la București. România va fi săptămâna viitoare centrul deciziilor majore ale NATO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Secretarul de stat american Antony Blinken și președintele american Joe Biden. Foto: Atlantic Council
Secretarul de stat american Antony Blinken și președintele american Joe Biden. Foto: Atlantic Council
Secretarul de stat american Antony Blinken va ajunge luni, la Bucureşti, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, transmite Departamentul de Stat al SUA. 

Antony Blinken va vizita, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, expoziţia de fotografie "Noi, oamenii - 25 de ani de parteneriat strategic", care aminteşte de momentele-cheie ale parteneriatului dintre România şi Statele Unite, începând cu 1997, notează și Rador.

Secretarul de stat american va avea întrevederi separate cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul de externe Bogdan Aurescu şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Reuniunea miniştrilor de externe ai statelor aliate se va concentra, între altele, pe războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, pe implementarea noului concept strategic al NATO şi pe securitatea energetică.

Premieră pentru Republica Moldova

Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO care va avea loc, pe 29 şi 30 noiembrie, la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Pentru Moldova va fi o premieră, fiind la prima participare la o reuniune a miniștrilor de Externe din NATO.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO. În 2008, România a găzduit summitul NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel