Urmărește emisiunea live
Antony Blinken e de acord cu "opinia" lui Joe Biden că în Ucraina au fost comise crime de război
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Antony Blinken a declarat, joi seară, că este de acord cu „opinia” exprimată de preşedintele SUA, Joe Biden, privind comiterea de către Rusia a unor „crime de război" în Ucraina.

Forţele militare ruse „au intensificat bombardamentele cu scopul de a distruge voinţa cetăţenilor. Ieri, preşedintele Biden a declarat că, în opinia sa, în Ucraina au fost comise crime de război. Eu, personal, sunt de acord. Atacarea intenţionată a civililor este crimă de război. După toate distrugerile din ultimele trei săptămâni, îmi este greu să concluzionez că ruşii fac altceva. Consecinţele războiului Moscovei se simt în toată lumea", a afirmat Antony Blinken, joi seară, potrivit CNN.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a declarat că autorităţile americane au iniţiat proceduri de colectare a probelor pe teren. „Ne vom asigura că prin concluziile noastre vom fi de ajutor în eforturile internaţionale de investigare a crimelor de război şi de a-i trage la răspundere pe cei responsabili", a subliniat Antony Blinken.

Președintele SUA, Joseph Biden, a răspuns afirmativ, miercuri seară, la o întrebare a unui jurnalist dacă îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin „criminal de război". Joi, 17 martie, Joseph Biden a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Capitoliu, că Vladimir Putin este un „dictator criminal".

Citește și: Summit Putin - Zelenski. Ministrul turc de Externe crede că este posibil

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar.

„Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri", a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este „dificil să existe anticipări într-un război”.

Vezi și: Vasile Dîncu: Putin vrea să distrugă Ucraina pentru a face țara eminamente agricolă, a spus un apropiat de-ai săi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel