Antonia Pup, REVOLTATĂ: Orice, dar nu tablete. Trăiesc într-o realitate paralelă. Guvernul a avut grijă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Antonia Pup, eleva care a refuzat vehement cei 3000 de lei oferiți de Guvern, critică din nou acțiunile Ministerului Educației și Cercetării.  

"O mai știți pe aia cu "orice, dar nu apă?" S-a transformat în "orice, dar nu tablete". Observ că din ce în ce mai multe primării încearcă să suplinească lipsa de echipamente necesare organizării procesului educațional în mediul online. Se girează, practic, încălcarea sistemică a Legii 109/2020, care precizează destul de clar că este atribuția Ministerului Educației și Cercetării să asigure accesul la un dispozitiv de tip laptop sau tabletă pentru fiecare elev și fiecare cadru didactic care depune o cerere în acest sens. Ministerul Educației și Cercetării pare să fi uitat de această lege, pentru că respectarea legii este facultativă, nu?" a scris Antonia Pup pe Facebook.

Tânăra susține că ar fi fost mai potrivite pentru elevi laptopurile, nu tabletele.

"Specialiștii din zona IT&C recomandă laptopuri pentru procesul educațional optim începând cu ciclul gimnazial. Sunt laptopuri mai ieftine, dar mai calitative decât tabletele. Asta o știu pentru că am discutat cu persoane care cunosc cât de cât piața și știu ce se potrivește și ce nu se potrivește în sistemul educațional. Documentația pentru achiziția tabletelor a fost făcută pe genunchi. Suntem la coada clasamentului UE privind competențele digitale de bază, din ce în ce mai mulți candidați la alegerile locale ne vorbesc despre digitalizarea administrației publice locale, demonstrând că trăiesc într-o realitate paralelă în țara lui "lasă că merge și așa". Tabletele nu sunt conforme, de laptopuri nu ne pasă suficient să ne scormonim de bani, noroc că Guvernul României a avut grijă ca elevii săraci să nu primească nici, nici.", a mai adăugat Antonia Pup.

O mai știți pe aia cu "orice, dar nu apă?" S-a transformat în "orice, dar nu tablete". Observ că din ce în ce mai multe...

Publicată de Antonia Pup pe Joi, 3 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel