Antonescu, stenograme din BPN: Ruperea USL e plauzibilă. Trebuie să câștigăm teren ca PSD - prin atacuri și susținere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu-dcnews
antonescu-dcnews

Președintele PNL Crin Antonescu le-a făcut colegilor liberali în BPN o sinteză a evenimentelor care au dus la situația actuală din USL: criza coabitării, criza Kovesi și criza SRS, după cum liderul PNL le numește în stenogramele publicate de pesurse.ro. Fractura USL nu mai este o invenție de presă, spune Antonescu, ci o chestiune plauzibilă. El remarcă faptul că social-democrații au câștigat teren în ceea ce privește imaginea în presă, iar liberalii trebuie să acționeze atari, să-și îmbunătățească comunicarea: ”e cazul să vedem dacă putem face la fel – pe atacuri și pe susținere”.

”Am suferit o criză pe care aș numi-o Criza coabitării, în sensul prin care prin numirea lui Kovesi după înțelegerea Ponta și Băsescu și noi având o anumită poziție s-a generat o criză pentru că a fost vorba de o criză.... PSD se adâncește în coabitarea cu Băsescu, iar noi credem că drumul trebuie să fie cel dat de programul, de direcția și de spiritul USL”.

Fractura USL, reală

Crin Antonescu recunoaște că fractura din USL ”nu mai este doar o invenție de presă”. El crede că PSD se adâncește în coabitarea cu Traian Băsescu, motiv pentru care a căzut la consens cu Victor Ponta să înceapă un program de resuscitare a Uniunii și de echilibrare a forțelor. ”O revenire la un mod care a funcționat de a discuta împreună deciziile guvernamentale importante, a recalibrării discursurilor în guvern, și să nu mai ia el toată imaginea, ci să lase și altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul și a da impresia că suntem o prezență insignifiantă, și a fost de acord”.

Excluderea lui SRS, cerută cu aer marțial

Din cauza ”crizei Kovesi și a crizei Coabitării” au apărut reacții dure la adresa președintelui PSD, pe care co-președinții USL s-au înțeles să le stopeze, le mai spune Antonescu colegilor. Dar s-a ajuns la ”criza SRS”, iar PSD a cerut, după intervenția unei delegații mari cu ”un aer marțial chiar”, excluderea lui Sorin Roșca Stănescu. Crin Antonescu invocă cele două episoade care au șubrezit relațiile PSD - PNL: legea intabulării terenurilor agricole și comisia Bârsan. ”Este adevărat că SRS, fiind și jurnalist și scriind și participând la multe emisiuni, a formulat acuzații care sunt inacceptabile”. Liberalii se plâng că PSD ocupă tot teritoriul Președintele PNL observă o disciplină în interiorul PSD, care ar trebui să existe și în rândul liberalilor ce au un handicap în strategiile de comunicare. ”Pentru că noi atâta timp cât noi ne plângem că PSD ocupă teritoriul, pentru că în fiecare zi ocupă câte ceva ... îi laudă că atacă toți, că laudă toți și este unul din secretele pentru care par foarte puternici și câștigă teren și e cazul să vedem dacă putem face la fel – pe atacuri și pe susținere”. La finele discursului său Antonescu cheamă din nou la organizare și trage concluzii sumbre pentru prezentul și viitorul USL. ”Nu stiu ce au de gand cei din PSD Nu mai e ce a fost. Lucrurile se schimbă în mod firesc”.

Citește AICI întregul discurs a lui Crin Antonescu în Biroul Permanent Național

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel