Antonescu: Nu sunt la fel de încântat ca Băsescu de Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu digi
antonescu digi

Președitele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la Digi24, că nu e la fel de încântat ca Traian Băsescu de "propriul meu guvern". "Așa cum dl. Băsescu se preface că ar fi încântat”, a subliniat copreședintele USL.

Liberalul a mai spus că la modificarea Constituției nu-și dorește o republică parlamentară în stricto senso, dar că vrea ca Parlamentul să fie în centrul societății.

[caption id="attachment_307363" align="alignleft" width="310"] Foto: captură Digi24[/caption]

"Nu iau în seamă (faptul că Traian Băsescu laudă echipa Cabinetului Ponta II) - n.r) și pentru că ne-am obbișnuit de foarte multă vreme și că, mă rog, în ultimul timp părerile se schimbă accelerat, reevaluările se accelerează, deci nu putem știi ce va spune mâine, instabilitatea în judecăți de valoare a domnului Băsescu este cunoscută", a spus șeful Senatului.

"Victor Ponta nu se lasă sigur, vă asigur, ademenit de laudele, dezmierdările publice ale lui Traian Băsescu", a mai spus el.

"Un fel" de republică parlamentară

Șeful Senatului a spus că o republică parlamentară nu va fi acceptată de către cetățeni, dovadă făcând toate cercetările sociologice din ultima vreme. Totuși, deși nu vrea ca textul legii fundamentale să cuprindă formula de republică parlamentară, Crin Antonescu își dorește multe dintre caracteristicile acesteia.

Președintele PNL a declarat că vrea să "lăsăm premierul în subordinea parlamentului". Va fi "un regim pe care l-aș califica mai curând ca parlamentar". "Originea și controlul executivului se vor afla în parlament", a mai spus prezidențiabilul Uniunii Social Liberale.

Crin Antonescu a declarat în mod constant în ultimii ani că susținerea trecerii la republica parlamentară. În ianuarie anul acesta însă, liberalul s-a răzgândit, motivând că, o republică parlamentară ar concetra "toată puterea" în mâinile premierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel