Antonescu: Nu exclud candidatura lui Ponta la Președinție
Președintele PNL, Crin Antonescu, spune că există posibilitatea ca partenerul său de coaliție, Victor Ponta, să candideze la alegerile prezidențiale din 2014, scenariu în care nu se mai poate vorbi despre existența Uniunii Social Liberale.
"Competiția este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o să candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca să putem candida mai mulți, ca să fie democrație. (...) Apropo de participarea concomitentă a mea și a dl Ponta la alegerile prezidențiale la anul, nu știu. Deocamdată știți care este poziția noastră oficială. Dl Ponta este prim-ministru și pare destul de ocupat, credeți-mă, în această situație, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viața aceasta și în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune, dar nu văd niciun element de dramatism", a răspuns Antonescu, la o dezbatere organizată la Institutul Polonez de Relații Internaționale", citat de Agerpres.
Președintele Senatului efectuează zilele acestea o vizită oficială în Polonia.
Antonescu recunoaște
Este prima oară când Antonescu spune, cu subiect și predicat, că Victor Ponta ar putea fi contracandidatul său la alegerile prezidențiale. Liberalul a precizat în timpul ieșirilor sale publice că va intra în cursa pentru Cotroceni chiar dacă USL nu va mai exista.
Candidatura lui Ponta se vehiculează pe fondul poziției sale foarte bune în sondajele de opinie privind popularitatea și încrederea acordată de cetățeni politicienilor. PSD este totodată cel mai mare partid al României, iar organizațiile din teritoriu pun presiune pe centru pentru un candidat social-democrat la alegerile din 2014.
Potrivit protocolului USL, alianța îl va desemna drept candidat pe liberalul sau social-democratul cel mai bine plasat în sondajele de opinie.
Antonescu: Românii și-au pierdut apetitul electoral
Antonescu a vorbit la Varșovia și pe marginea subiectului revizuirii Constituției, unul dintre proiectele de prim-plan ale USL.
"În sensul acesta, noi avem de ales fie să supunem Constituția unui referendum care să fie invalidat pentru că nu a întrunit 50% plus unu prezență, fie să avem răbdare să treacă acest an și să supunem proiectul noii Constituții unei judecăți populare care să aibă sens", a spus Antonescu, amintind de decizia CCR în privința legii privind scăderea pragului de prezență pentru validarea referendumului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News