Antonescu: Lui Lăzăroiu, SUA trebuie să-i îngrădească expansiunea delirantă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin2
crin2

Sebastian Lăzăroiu ar trebui demis din funcția de consilier prezidențial deoarece "spune niște lucruri" și că ambasadorul SUA ar fi trebuit să reacționeze când Lăzăroiu a ridicat posibilitatea ruperii parteneriatului SUA-România, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, duminică seara, la Antena 3.

"Eu nu știu, chiar nu glumesc și întreb foarte serios. Dl Lăzăroiu mai este consilier prezidențial sau nu în hârtii? Dl acesta, care nici nu contează în sine, dacă este în calitate oficială de consilier prezidențial spune niște lucruri pentru care ar fi trebuit fie destituit de către Traian Băsescu, fie ar fi trebuit ca pozițiile acelea să fie asumate de Traian Băsescu. Dacă e în continuare consilier oficial al președintelui, eu cred că ar f trebuit să existe anumite reacții și de la anumiți ambasadori, în momentul în care el vorbește asemenea prostii cum ar fi denunțarea parteneriatului SUA-România de către Statele Unite dacă se întâmplă nu-știu-ce.Văd că vorbește și în numele Statelor Unite și măcar aici ambasadorul Statelor Unite ar trebui să-i îngrădească expansiunea asta delirantă dlui Lăzăroiu", a declarat Antonescu.

 Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu ar putea determina încetarea parteneriatului strategic de către SUA şi retragerea dreptului de vot al României în UE, lucruri care ar poziţona România în lumea a treia.

 "Eu cred că dacă se mai produce o suspendare şi nu exagerez, pentru că ştiu care e atmosfera la Bruxelles şi la Washington, şi o ştiu şi cei din USL, eu nu cred că SUA va mai menţine Parteneriatul Strategic . În ziua în care Parlamentul îl suspendă pe preşedinte, e probabil ca SUA să aibă o poziţie foarte tranşantă în privinţa Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeană, foarte probabil, ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce o catastrofă, practic eşti scos în momentul ăla din UE", afirma Sebastian Lăzăroiu într-un interviu pentru realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel