Urmărește emisiunea live
Antonescu îl contrazice pe Ponta și îl acuză pe Tăriceanu că e "primul beneficiar al pomenii electorale PSD-iste"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele PNL, Crin Antonescu , l-a contrazis vineri pe premierul Victor Ponta și l-a acuzat pe fostul liberal, Călin Popescu Tăriceanu, că este "primul beneficiar al pomenii electorale PSD-iste".

Crin Antonescu se declară convins că liberalii nu vor vota candidaţii PSD la alegerile europarlamentare, așa cum și-a exprimat speranța Victor Ponta. Președintele PNL a spus că vor vota cu PSD poate doar liberalii care vor beneficia de "pomenile electorale ale PSD", numindu-l pe Călin Popescu Tăriceanu "primul beneficiar" al acestora.

"Cunosc minciuna şi ipocrizia PSD-istă mai bine decât oricine. Sigur că realizăm cu toţii că partidele lui Traian Băsescu, adică PDL şi actualul PMP, sunt mult mai slabe şi puţin credibile, aşa că PSD pune atacurile pe mine, pe PNL. Tot ce se poate ca nişte oameni de la noi (PNL- n.r.) să îi voteze (pe candidaţii PSD - n.r.) beneficiind de pomenile electorale ale PSD. Tăriceanu este primul beneficiar al pomenii PSD-iste", a spus liderul liberal.

Oamenii nu mai cred în alianțe politice

Președintele PNL a opinat că încrederea electoratului în alianţele politice a scăzut odată cu ruperea Uniunii Social Liberale.

"Cred că încrederea în alianţe a scăzut. USL speram să fi învăţat din experienţele trecute. Nu s-a putut ţine această alianţă şi noi, cei de la PNL, suntem reticenţi când discutăm de alianţe. Acum sunt alianţe şi alianţe. USL a fost o alianţă între două partide în formă, cu programe, cu lideri. Noi avem şi acum o alianţă, în România - PSD, PC şi UNPR, dar asta nu e o alianţă, ăsta e un partid, sunt locotenenţi ai lui Victor Ponta. Sigur că în viaţa politică, în funcţie de anumite momente, forţe politice e posibil să acţioneze convergent, dar o alianţă cum a fost USL nu cred că va fi curând", a continuat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Președintele PSD, Victor Ponta, a transmis, joi, că, în opinia sa, USL există în continuare şi că sunt mulţi liberali care la alegerile europarlamentare vor vota construcţia politică formată din PSD, PC şi UNPR, despre ai cărei lideri prim-ministrul a spus că "au rămas fideli la ceea ce a promis USL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel