Data publicării:

Antonescu: Declaraţia lui Băsescu despre Constituţie, nepotrivită

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

La câteva minute după atacul direct al președintelui Traian Băsescu la adresa lui Crin Antonescu, acesta a venit să precizeze că declarația șefului statului este "nepotrivită".

"Preşedintele, ca oricare dintre noi, are dreptul la opinie asupra Constituţiei, asupra revizuirii. Din punctul meu de vedere a fost nepotrivit ca la această ceremonie de învestire să vorbească despre aşa ceva. Consider că a fost nepotrivit. Din obişnuinţă, preşedintele dă mandate Curţii Constituţionale, nu e normal mai ales că CCR va judeca asupra Constituţiei în termeni constituţionali şi va da verdict. (...) Nu am cum să împărtăşesc părerea lui Băsescu. Nu consider că se blochează statul prin modificările actuale. Nu avem deloc aceeasi părere", a declarat Crin Antonescu, după ceremonia de învestire a noilor judecători CCR, de la Palatul Cotroceni.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la învestirea celor trei noi judecători ai Curţii Constituţionale că revizuirea Constituţiei "blochează statul" şi face ca Legea fundamentală să nu mai semene cu "Legea Legilor". Traian Băsescu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care în stânga sa a stat, în calitate de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel