Anton Hadăr, avertisment pentru TINERI: "Vă asigur că veți ajunge și voi la PENSIE și va fi PRĂPĂD". Ce nu ar trebui să acceptați niciodată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Liderul Federației Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, susține că mulți angajatori din domeniul privat obișnuiesc să ofere oficial angajaților salarii minime, iar restul banilor să îi dea direct în mână. Cei care acceptă așa ceva se supun unui mare risc.  

"Salariul minim ar trebui să ajungă mult mai sus pentru că noi am făcut un calcul, cei din sindicate, al coșului minim. O familie cu 2 copii ar trebui să ia 7.000 de lei în mână, ori aici vorbim de sume foarte mici, de 1.410 lei astăzi când salariul minim e 2.300, dar salariul minim de multe ori este în acte, restul vine pe lângă, sunt atâtea cazuri. 1,7 milioane de cetățeni ai României au salariul minim, aproape 95% sunt din mediul privat, lucrul acesta l-am discutat cu domnul prim-ministru acum câteva zile. Ce facem? Pe undeva e o economie gri, o evaziune fiscală și cetățenii acceptă din păcate și când vor ieși la pensie va fi vai și amar de mama lor și a voastră, a celor care în unele cazuri lucrați pe drepturi de autor.

Cei tineri se gândesc că nu vor ajunge la pensie și nu vor avea nevoie. Vă asigur că veți ajunge și voi la pensie și veți avea nevoie, dar veți avea o pensie mizerabilă. Practic se minte la greu și se dau salarii pe lângă. Cum reușesc să facă unii dintre angajatori să facă acest lucru este treaba instituțiilor statului. E o problemă acută. Când vor ajunge la pensie va fi prăpăd.", a declarat Anton Hadăr, la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel