Anticonvulsivantele, folosite în tratarea obezității
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obezitate
obezitate

Obezii care au luat o combinaţie de două medicamente deja existente pe piaţă au slăbit de două ori mai mult decât cele care au recurs la o singură pastilă de slăbire, se arată într-un studiu publicat de revista The Lancet.

Studiul a urmărit eficacitatea asocierii a două substanţe active, fentermina (inhibitor al poftei de mâncare), cel mai prescris medicament în Statele Unite pentru cure de slăbire de scurtă durată, şi topiramatul , un anticonvulsiv. Testul clinic a fost realizat pe 2.487 adulţi supraponderali sau obezi, în 93 de centre din Statele Unite. Pacienţii au fost împărţiţi în trei grupuri. Alături de regim şi schimbarea modului de viaţă, 498 pacienţi au primit în fiecare zi o combinaţia de medicamente iar restul a primit doar pastile placebo (fără substanţă activă).

La capătul a 13 luni de tratament, grupul care primise pastile placebo pierduse în medie 1,4 kg, faţă de 8 kg cât slăbise grupul tratat cu combinaţia în doze mici şi 10,2 kg, pacienţii care luaseră aceeaşi combinaţie, dar în doze mai mari.

S-au constatat totuşi efecte secundare cognitive şi psihiatrice la grupul care a luat doze mai puternice din cele două medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel