Antibiotice Iaşi a început distribuţia iodurii de potasiu - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Antibiotice Iaşi a început distribuţia iodurii de potasiu / Foto: Captură video Antibiotice Iași
Antibiotice Iaşi a început distribuţia iodurii de potasiu / Foto: Captură video Antibiotice Iași
Antibiotice Iaşi anunță că a început distribuţia iodurii de potasiu.

Antibiotice Iaşi a început distribuţia iodurii de potasiu. Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară, scrie Ziarul de Iași.

”În data de 21 martie 2022 a început distribuţia iodurii de potasiu fabricată de Antibiotice Iaşi, companie de importanţă strategică pentru România. Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară. Astfel, în data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor”, anunţă compania.

VEZI ȘI: Iodura de potasiu, FALSĂ protecție împotriva armelor nucleare. Dr. Corina Neamțu, avertisment: ”Numai în caz EXTREM”. Cum s-a procedat la Cernobîl

Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu în urma accidentului nuclear de la Fukushima

Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear.

Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

”Timp de 13 zile, angajaţii Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajaţi din cadrul secţiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajaţi cu job-uri similare, transferaţi de pe alte fluxuri de fabricaţie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producţie. Modul de organizare al Antibiotice, cu reprezentanţe teritoriale şi contracte de colaborare cu parteneri peste tot în lume îi permite să acţioneze în cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi până în momentul onorării acesteia”, mai arată compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel