Anthony Fauci mulţumit că nu mai trebuie să-l contrazică pe Donald Trump
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 22 ian, 06:41
Anthony Fauci
Anthony Fauci, specialistul în imunologie și consilier special al preşedinţiei SUA pentru maladia COVID-19, a afirmat joi că este uşurat că nu mai trebuie să îl contrazică pe Donald Trump, notează AFP.

La o zi după învestirea lui Joe Biden, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA a revenit în sala de presă a Casei Albe. Foarte prezent în faţa jurnaliştilor la începutul pandemiei, el a fost ţinut deoparte în ultimele luni de administraţia republicană.

'Am spus întotdeauna totul şi asta mi-a creat uneori probleme', a recunoscut el. 'Unele afirmaţii m-au făcut să mă simt inconfortabil, deoarece nu erau bazate pe ştiinţă', a continuat acest expert în vârstă de 80 de ani care se bucură de o imensă popularitate în ţară.

El a precizat că a fost deranjat de sprijinul adus în martie de Donald Trump hidroxiclorochinei, un medicament antimalaric care nu şi-a dovedit eficienţa în faţa coronavirusului. 'Nu aveam nicio plăcere să îl contrazic pe preşedinte', a afirmat el joi.

'Şi nu prea am simţit că puteam vorbi fără să avem de înfruntat repercusiuni', a continuat Anthony Fauci. 'Ideea de a putea veni aici, a vorbi liber despre ceea ce cunoşti, despre dovezi, ştiinţă este un sentiment eliberator', a mai declarat specialistul în imunologie, precizează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro