PNL s-ar fi răzgândit cu privire la Florin Cîțu-premier. Mutare de ultimă oră a liberalilor
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 08 oct, 16:06
WhatsApp
Guvernul României
Partidul Naţional Liberal nu l-ar mai susţine pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier la consultările de la Cotroceni, conform unor surse politice. 

Conform unor surse citate de Antena 3, acest lucru va fi luat în calcul dacă Florin Cîţu nu va putea concentra o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului, asta deşi joi seara PNL a decis în unanimitate să îl susţină pe acesta pentru a forma noul Guvern. 

În urma unei şedinţe de vineri, însă, s-a decis ca luni la Cotroceni să nu mai fie propus Florin Cîţu dacă nu se va reuşi formarea unei majorităţi în Parlament. Vor fi însă negocieri tot weekendul, aceleaşi surse afirmând că liberalii vor discuta inclusiv cu parlamentari de la AUR pentru susţinere. 

Voci din PNL spun chiar că liberalii l-ar lăsa pe preşedintele Klaus Iohannis să vină cu soluţia finală şi chiar cu o propunere de premier. 

PNL, comunicat oficial


„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, potrivit unui comunicat de presă.

G Ad:

Potrivit sursei citate, în eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

„Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, conchide comunicarea PNL.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate. Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu, scrie Mediafax.

Daniel Fenechiu: Dacă nu avem majoritate, nu facem propunere

"Nu ne-am răzgândit. PNL îl susţine pe Florin Cîţu, dar ca să ai prim-ministru trebuie să ai majoritate. Noi îl susţinem pe Florin Cîţu în ideea în care se degajă o majoritate parlamentară. Asta e treaba preşedintelui. Când vin partidele la consultări, dacă se conturează o majoritate în jurul PNL, îl propunem pe Florin Cîţu. În caz contrar, nu facem o propunere. Depinde de ce spun partidele. Este o decizie de maturitate. Dai premierul dacă ai majoritate. Poate vin PSD, USR şi AUR şi propun un candidat", a declarat Daniel Fenechiu la Antena 3.

"Nu există varianta a doua. Varianta noastră este doar Florin Cîţu, dacă facem majoritate. Dacă nu, preşedintele va parcurge negocierile şi în raport cu ce spun partidele să ne transmită ce rezultat au negocierile. Preşedintele poate face orice propunere doreşte. Noi mergem la Cotroceni cu Florin Cîţu. Dacă nu strângem o majoritate, preşedintele îşi exercită mandatul constituţional şi la final ne spune ce a rezultat din consultări", a mai spus Daniel Fenechiu.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro