Antal Arpad: 15 martie trebuie declarată zi nelucrătoare în Transilvania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antal arpad
antal arpad

Primarul din Sfăntu Gheorghe, Antal Arpad,  a declarat că ziua de 15 martie ar trebui să fie declarată zi nelucrătoare în Transilvania. În acest sens, angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe vor avea "oficial" zi liberă joia viitoare, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, una dintre cele trei zile naţionale ale Ungariei, care celebrează începerea revoluţiei din 1848 în ţara vecină.

Acest lucru este posibil, după ce , la iniţiativa primarului Antal Arpad, preşedintele organizaţie municipale UDMR Sf. Gheorghe, la începutul anului trecut s-a creat şi o "bază legală" în acest sens, prin modificarea contractul colectiv de muncă al angajaţilor primăriei printr-un act adiţional, scrie gandul.info. Într-o declaraţie pentru Mediafax, edilul udemerist a explicat: "Noi de multă vreme spunem că normal ar fi ca în Parlamentul României să se adopte o lege prin care ziua de 15 martie să fie zi liberă în Transilvania , însă, se pare, clasa politică românească încă nu poate să asume în mod public o astfel de decizie".

De ce zi liberă doar în Transilvania, Antal Arpad n-a mai spus, adăugând în schimb că, întrucât în tot mai multe localităţi cu populaţie majoritar maghiară administraţiile locale şi întreprinzătorii dau liber angajaţilor în 15 martie, "simt că se va ajunge până la urmă ca acest lucru să fie ceva firesc, pentru că întotdeauna realitatea precede legile, documentele, şi acest lucru se întâmplă şi în acest caz".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel