ANSVSA, control produse lactate. Ploaie de amenzi, după nereguli grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inspectorii sanitari veterinari au dat 101 amenzi în valoare totală de 172.860 lei unor firme din domeniul laptelui şi al produselor lactate, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

A fost controlat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate. În cadrul acestui control tematic, au fost verificate 635 de ferme, 504 exploataţii non-profesionale, 324 de centre de colectare a laptelui, 130 de unităţi de procesare a laptelui, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, 404 de unităţi procesare înregistrate sanitar-veterinar şi 45 de depozite independente, care asigură stocarea produselor lactate ce urmează a fi distribuite prin programul 'Laptele şi cornul'. Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari veterinari au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale în valoare de 172.860 de lei. 

De asemenea, au fost emise 66 de ordonanţe de suspendare temporară a activităţii, 27 de ordonanţe pentru interzicerea desfăşurării activităţii şi au fost acordate 184 avertismente, pentru care au fost stabilite termene de remediere.

Totodată, în urma controalelor efectuate, a fost reţinută şi dirijată către unităţi de neutralizare o cantitate de 744 de kg. de produse lactate, impropii pentru consum.

[citeste si]

Printre neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari se află utilizarea laptelui materie primă provenit din exploataţii de animale al căror status de sănătate nu este controlat şi atestat de medicii veterinari, utilizarea unor mijloace auto neautorizate pentru transportul laptelui crud de la ferme/centre de colectare la unităţile de procesare a laptelui, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură a laptelui pe durata transportului, nerespectarea cerinţelor generale şi specifice de igienă referitoare la mulsul, colectarea, răcirea şi procesarea laptelui crud.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel