Ansamblu rezidențial cu adevărat verde - Liziera de Lac (P)
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Liziera de Lac
Liziera de Lac
Plimbări lungi înconjurate de verdeață, unde singurul element care îți poate distrage atenția este cântecul pasarelelor? Răcoare și mireasma de proaspăt atunci când deschizi larg geamurile camerelor? Acasă în mijlocul naturii?

Pare că vorbim despre un loc îndepărtat de București, unde natură și confortul tehnologiei moderne nu ar putea funcționa împreună. Află că poți avea un trăi comod și relaxant, cu toate beneficiile orașului incluse, în sud-estul Bucureștiului, la doar 15 minute de capitală. Într-o zona înconjurată de lac, biodiversitate, pădure și câmpuri verzi, smart city Liziera de Lac își deschide larg porțile tuturor celor care își doresc un smart home cu grădina în mijlocul naturii… la propriu.

Comunitatea este creată într-un spațiu în care se pune accentul pe conservarea mediului înconjurător, de aceea 52% din complex este ocupat de spații verzi.

De altfel, toată dezvoltarea complexului este una sustenabilă cu soluții și facilități de ultima ora care pun accentul pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon și raționalizarea energiei utilizate. Ba mai mult, complexul va beneficia și de o „fermă solară” de panouri voltaice instalate pe o suprafață de 12 hectare, energia captată urmând a deservi spațiilor comune din complexul rezidențial.

De asemenea, ansamblul Liziera de Lac dispune de rețea de canalizare cu sistem dual de colectare a apelor uzate, iar pentru apă potabilă există o stație independența care furnizează apă exclusiv în cuiburile din complex.

Iar dacă vrei să știi cât de curat este aerul pe care îl respiri privind asfințitul printre copacii pădurii de lângă casă ta, în cadrul complexului aerul va fi testat permanent, deja existând un proiect de interzicere a utilizării pesticidelor și piste de biciclete care încurajează rezidenții să adopte un stil de viață sănătos și sustenabil.

Liziera de Lac este cu adevărat un ansamblu rezidențial verde, unde natură se conectează la tehnologie prin dotările smart din fiecare cuib, într-un microunivers natural, înconjurat de lac, pădure și facilități urbane de ultima ora. Iar atunci când vei dori să te plimbi și să te deconectezi după o zi de muncă intensă, vei avea la dispoziție o promenadă amenajată de-a lungul lacului Tătaru.

Proiectul rezidențial are în centrul preocupărilor deopotrivă confortul rezidenților prin casele inteligente în care aceștia locuiesc, dar și prin atenția deosebită acordată naturii și ambientului. De aceea, se fac investiții continue pentru conservarea florei și faunei unice din zona lacului Tătaru, cele 13 ha de pădure au fost transformate în parc natural destinat plimbărilor de agrement ale locuitorilor ansamblului, există un sistem dual de colectare a apelor uzate. Fără îndoială, efortul de a integra natură în viață rezidenților și în activităților acestora reprezintă un atuu pentru o viață liniștită și sănătoasă, care asigura o stare de bine, departe de tumultul și agitația vieții de oraș.

Iar în ceea ce privește casele smart din Liziera, acestea sunt dotate cu dispozitive și sisteme inteligente menite să asigure un confort sporit familiilor și să optimizeze cheltuielile cu casă pe termen lung prin economiile la energie, fiecare cuib din ansamblu beneficiind de o grădina proprie, ce variază între 86 și 189 mp.

Un alt avantaj al acestui ansamblu rezidențial smart preocupat de sustenabilitate și protejarea naturii și a bunăstării locuitorilor este acela că prin intermediul dispozitivelor inteligente și a sistemelor smart instalate în case care captează și interpretează datele de gestionare a datelor pot fi obținute informații prețioase prin analiză performanței consumului, pot fi implementate controale inteligente și chiar schimbat sau remodelat comportamentul de consum al rezidenților. Astfel, locuitorii din Liziera de Lac se vor bucură de facturi mai mici la utilități, ușurând viață, în timp ce sursele alternative de energie vor adaugă o securitate suplimentară rețelelor electrice locale.

Așadar, dacă îți dorești să îți îmbunătățești viața și confortul de acasă, ansamblul Liziera de Lac poate fi o alternativă verde și inteligență la viață agitată din București. Acest mini oraș împădurit cu zone de relaxare, fitness, piscină și spațiu de co-working pentru rezidenți este îmbogățit cu tehnologii inteligente care oferă bunăstare și echilibru în viață fiecărei familii din Liziera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel