ANPC, pe pârtie. Neregulile cu care sunt întâmpinaţi turiştii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inspectorii ANPC au descins pe una dintre cele mai aglomerate pârtii din România şi au dat amenzi de zeci de mii de lei pentru mai multe nereguli. 

"În urma unei sesizări din spațiul public, o echipă de control a Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, a verificat, conform competențelor, respectarea pervederilor legale la prestatorul de servicii SC TELESCHI SRL (pârtia Feleacu).

Cu acest prilej, comisarii clujeni au descoperit mai multe abateri, după cum urmează:

- dozatoarele de gel igienizant din toalete erau goale

- o cabină WC aferentă bărbaților era defectă

- lipsa unor plăci de gresie în incinta spațiilor de toaletă

- utilizarea unor fețe de masă rupte

- folosirea unor scaune cu muchii ascuțite, improprii utilizarii

- zona de bar neigienizată, deși la momentul controlului era ora 14.17, în condițiile în care programul acestuia începe la ora 14:00

- bloc alimentar cu deficiențe: folosirea vaselor emailate, hota îmbâcsită cu depuneri de impurități, plita neigienizată, conducta de apă curentă spartă, folosirea unor frigidere care prezentau rugină în exces, depozitarea unor produse direct pe paviment, zone cu igrasie în perimetrul barului, utilizarea cărnii fără elemente de identificare caracterizare, a veselei din PVC și a unui cântar neomologat.

În consecință, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 50.000 de lei. Aceasta a fost însoțită de măsura complementară de oprire a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor", au transmis inspectorii ANPC într-un comunicat de presă.

Horia-Miron Constantinescu, noul preşedinte ANPC 

Horia-Miron Constantinescu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) printr-o decizie a premierului Nicolae-Ionel Ciucă publicată în Monitorul Oficial.

Acesta îl înlocuieşte pe Mihai Culeafă, care a fost numit în funcţie în luna noiembrie a anului trecut. Culeafă l-a înlocuit atunci pe Claudiu Daniel Dolot, care a preluat această funcţie la finele lunii februarie 2021.

Horia-Miron Constantinescu a mai deţinut funcţia de preşedinte al ANPC din august 2019 până în noiembrie acelaşi an, când a fost eliberat din funcţie. 

Citește și: ANPC a depistat abateri grave în magazine: 199 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel