ANPC a închis temporar 30 de locuri de joacă din Sectorul 1 condus de Clotilde Armand
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Paul Anghel Facebook
Foto Paul Anghel Facebook
În perioada 5-7 aprilie, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, împreună cu structurile teritoriale din judeţele Giurgiu şi Ialomiţa, au realizat numeroase acţiuni de control în 33 de parcuri şi locuri de joacă din Sectorul 1, București.

”Locuri de joacă din sectorul 1 verificate de către comisarii ANPC.

30 din 33 de spații verificate prezentau abateri:

Existența unor echipamente de joacă nesigure (fără informații sau instrucțiuni legate de vârsta sau greutatea copiilor cărora le sunt destinate, de numărul de copii care pot avea acces simultan la un echipament, de modalitățile de folosire sau de blocare a sistemului de protecție etc.)

- Bucăți de tartan de pe paviment deteriorate

- Prezența unor echipamente interzise pentru utilizare

- Prezența unor cabluri electrice aflate la aproximativ 1,5 m de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spațiile de joacă

- Exitența unor copaci cu crengi uscate aplecate deasupra echipamentelor de la locul de joacă, care prezentau pericol, prin netoaletare

- Prezența unor bănci din parc cu vopseaua exfoliată- Lipsa informării scrise a publicului în limba română în zona de joacă și în cea de fitness

- Lipsa etichetării locului de joacă (absența mențiunilor minim obligatorii)

- Prezența, în apropierea grupului de ședere din zona de repaos, a unor gropi care poat pune în pericol integritatea copiilor

- Existența unui felinar electric defect, cu un fragment desprins.”, a transmis Paul Anghel, director ANPC.

 

Citește și: ANPC a amendat ADP Sector 2 după neregulile găsite în trei parcuri

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat ADP Sector 2 cu 30.000 de lei pentru neregulile găsite în urma controlului realizat, joi, în parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2. 

ANPC a transmis că în urma controlului realizat în data de 31 martie în parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2 au fost finalizate măsurile de sancţionare pentru neregulile constatate.

”ADP sector 2 s-a angajat ca până luni, 4 aprilie, să remedieze toate deficienţele pe care comisarii noştri le-au găsit, din păcate, în cele trei parcuri verificate. Voi urmări cu maximă atenţie, alături de colegii comisari modul în care acest angajament va fi dus la îndeplinire, pentru ca, începând de săptămâna viitoare, cei mai mici consumatori, din această zonă a Capitalei, să se poată bucura de spaţiile de joacă îngrijite şi atent amenajate, adică aduse la conformitate, pe care le merită”, a spus vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

Prin urmare, ADP Sector 2 a fost amendat cu 30.000 lei. De asemenea, locurile de joacă rămân închise temporar până la remedierea deficienţelor.

Principalele deficienţe constatate de comisari au fost: bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri, utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protectie din cauciuc la lanţurile leagănelor. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel