ANPC: 9 restaurante chinezești, închise. Amenzi de sute de mii de lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Protecția Consumatoriloe a făcut mai multe controale la restaurantele cu specific asiatic din București, iar la unele au găsit dezastru.

În data de 02.10.2019, comisarii din cadrul ANPC au efectuat 18 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în restaurantele cu specific asiatic din București, relatează Antena 3.

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, au fost aplicate 26 amenzi contravenționale în cuantum de 310.000 lei și cinci avertismente. Totodată, a fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 1.211,92 kg produse alimentare, în valoare de 35.197,15 lei, pentru următoarele abateri:

- erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită

- materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență

- condițiile de depozitare ale alimentelor erau necorespunzătoare

- schimbarea stării termice a produselor

- în spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, peretț cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsura complementară de închidere pe o perioada de până la șase luni pentru nouă operatori economici.

Citește și: ANPC pe Valea Prahovei. Horia Constantinescu: Un ultim avertisment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel