Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși care ar fi măcelărit oamenii din Bucea - FOTO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anonymous, numele și pozele soldaților ruși care ar fi măcelărit oamenii din Bucea / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Anonymous, numele și pozele soldaților ruși care ar fi măcelărit oamenii din Bucea / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Grupul de hackeri Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși care ar fi măcelărit civilii din Bucea.

Grupul de hackeri Anonymous a făcut publice fotografii în care ar apărea autorii masacrului de la Bucea. Într-o postare pe Twitter, hackerii susțin că aceștia ”au torturat, violat şi ucis oameni în Bucea”, scroie Ziarul de Iași.

”Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucea”, se arată în unul din mesajele postate de Anonymous.

Sute de cadavre ale civililor au fost găsite în urma retragerii armatei ruse din jurul Kievului. Unele dintre ele aveau urme de tortură, iar mulți au fost legați cu mâinile la spate înainte de fi executați. Ucraina a acuzat duminică Rusia de "genocid", afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. 

Potrivit unor imagini din satelit din orașul Bucea, prezentate de compania americană Maxar Technologies, rușii pregătiseră groapa comună de la Bucea cu mult timp înaintea masacrului.

Luni, și Agenția Centrală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a publicat o listă a militarilor ruși care au participat la comiterea crimelor de război în Bucea, regiunea Kiev.

Masacrul de la Bucea. Peskov neagă că Rusia e vinovată și cere ca subiectul să fie discutat la Consiliul de Securitate al ONU

Kremlinul neagă că armata rusă este implicată în uciderea civililor din Bucea ucraineană, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a mai spus că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucea la cel mai înalt nivel, scrie Interfax.

”Credem că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate al ONU. Știm că această inițiativă a fost blocată. (...) Diplomaticii noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios”, susține Peskov, deși nimeni din cadrul ONU nu a afirmat că nu dorește analizarea masacrului de la Bucea, ba din contră, au condamnat ferm oroarea produsă în Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel