Anonymous a spart site-ul Rosatom, agenția pentru energie atomică a Rusiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anonymous a spart site-ul Rosatom, agenția pentru energie atomică a Rusiei / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Anonymous a spart site-ul Rosatom, agenția pentru energie atomică a Rusiei / Foto: Pixabay, de Michael Treu
Anonymous a anunțat că a spart site-ul Rosatom, agenția pentru energie atomică a Rusiei.

Hackerii din grupul Anonymous au spart marți site-ul corporației de stat ruse pentru energie nucleară Rosatom. Se presupune că Rosatom conduce Zaporizhzhya, o centrală nucleară ucraineană capturată de soldații ruși, scrie The Jerusalem Post.

Anonymous a schimbat interfața de pe site și a făcut-o altfel inaccesibilă. Ei au susținut, de asemenea, că au obținut acces la gigaocteți de date, pe care intenționează să-i divulge publicului.

Pe 4 martie, forțele ruse au preluat controlul centralei nucleare Zaporizhzhya din Ucraina, iar părți ale centralei au fost avariate în timpul luptei.

Atât Ucraina, cât și restul lumii au arătat o mare îngrijorare cu privire la starea centralei, Ucraina informând de mai multe ori Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că nu poate confirma starea centralei nucleare și dacă aceasta este sigură. Deși Rusia a negat de atunci că intenționează să preia complet centrala, oficialii corporației de stat Rosatom ar fi sosit la Zaporizhzhya pe 11 martie.

Rosatom a pretins la proprietatea centralei și a anunțat că acum face parte din conducerea acesteia, potrivit companiei de stat Energoatom de energie nucleară din Ucraina. Acesta nu este primul atac al  grupului de hackeri. Anonymous țintește în mod activ Rusia în spațiul cibernetic de când a început invazia Ucrainei, pe 24 februarie.

Alte site-uri rusești atacate de Anonymous

Grupul de hackeri a piratat anterior serviciile de streaming rusești, lovind Wink și Ivi, precum și canalele TV Russia 24, Channel One și Moscow 24 pentru a difuza imagini ale războiului cu Ucraina.

Anonymous a postat, de asemenea, fotografii pe Twitter care arată că pe aceste posturi TV a apărut un mesaj care spunea că „rușii obișnuiți sunt împotriva războiului” și le-a cerut rușilor să se opună atacului guvernului lor asupra Ucrainei.

În zilele de după, grupul a revendicat mai multe atacuri cibernetice, inclusiv atacuri DDOS și închiderea completă a site-urilor guvernamentale, ceea ce a adus mass-media și sectorul guvernamental din Rusia la o oprire bruscă pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel