Anna Fisher, una din primele femei astronaut, în vizită la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Anna Fisher, una din primele femei astronaut din lume, s-a întâlnit, vineri, cu studenţii Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I", în cadrul vizitei pe care astronautul american o efectuează în România cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la prima aselenizare - misiunea Apollo 11.

"În Aula Magna a Academiei, doctor Fisher le-a împărtăşit studenţilor din experienţa celor 41 de ani de când face parte din echipajul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) şi le-a prezentat acestora câteva aspecte ale vieţii astronauţilor, de la selecţia riguroasă de care aceştia au parte, programele de pregătire, călătoriile în spaţiu, şi până la misiunea pe o navă spaţială", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

De-a lungul carierei în cadrul NASA, Anna Fisher a fost implicată în Programul Navetelor Spaţiale, Staţia Spaţială Internaţională şi capsula Orion, realizată pentru viitorul Sistem de lansare în spaţiu al NASA.

După ce şi-a încheiat prezentarea, Anna Fisher a răspuns întrebărilor adresate de studenţi. La plecare, a notat un mesaj în Cartea de Onoare a instituţiei.

Anna Fisher a fost selectată de către NASA în ianuarie 1978 ca una dintre primele şase femei astronaut. A fost căsătorită cu astronautul Bill Fisher, care i-a fost coleg şi cu care a avut doi copii, astfel că în 1984 a devenit prima mamă care a călătorit în spaţiu.

În 1984, dr. Fisher a fost specialist al misiunii pe STS-51A Discovery. În timpul misiunii, echipajul a lansat doi sateliţi şi a fost prima misiune de salvare în spaţiu, reuşind recuperarea a doi sateliţi înainte de reîntoarcerea pe Pământ. După terminarea primului ei zbor, Fisher a înregistrat 192 de ore în spaţiu.

În prezent, doctor Fisher este astronaut de management şi lucrează la dezvoltarea afişajului pentru Orion - Vehiculul Multifuncţional al Echipajului (MPCV), sprijinind sarcinile utile europene pentru divizia de integrare a Staţiei Spaţiale Internaţionale, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel