ANM: Vremea se încălzeşte considerabil în următoarele două săptămâni; Crește probabilitatea de ploi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto pexels/ pixabay. Vremea, prognoza meteo, ANM
foto pexels/ pixabay. Vremea, prognoza meteo, ANM
Vremea se va încălzi considerabil în perioada următoare, la nivelul întregii ţări, iar valorile termice maxime ajung până la 18 grade Celsius, în timp ce creşte probabilitatea de apariţie a ploilor, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 6 - 19 martie şi publicată luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 11 la 16 grade, iar a celor minime de la zero la şase grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va avea variaţii mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 11 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitaţii, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Crişana, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi şi va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 8 la 14 grade, iar a celor minime de la -1 grad la 6 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 10 şi 15 grade, iar cele minime între un grad şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Vor fi perioade cu precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, pe aproape tot parcursul primei săptămâni din interval, vremea se va încălzi de la o zi la alta şi va deveni caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor maxime va creşte de la 6 la 14 grade, iar cea a minimelor de la -2 la 4 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea variaţii mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9 şi 14 grade, iar cele minime între zero şi două grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitaţii, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Maramureş, până în jurul datei de 10 martie, vremea se va încălzi şi va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 6 la 12 grade, iar a celor minime de la -1 grad la 5 grade. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va avea oscilaţii mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 3 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului, vor fi perioade cu precipitaţii, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Moldova, temperatura aerului va avea variaţii pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menţine peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 8 la 15 grade, iar a celor minime de la -2 la 4 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 9 şi 14 grade, iar minimele între 0 şi 3 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Vor fi perioade cu precipitaţii slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 şi 14 martie şi după data de 17 martie.

În Dobrogea, vor fi variaţii termice pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menţine peste normele perioadei. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 9 la 16 grade, iar a celor minime de la 2 la 7 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilaţii. În medie, maximele vor varia între 11 şi 15 grade, iar minimele între 3 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie şi după data de 17 martie.

În Muntenia, în prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 10 la 18 grade, iar a celor minime de la -1 grad la 6 grade. Până la finalul următoarelor două săptămâni, temperatura aerului va avea oscilaţii, dar valorile se vor menţine peste normele perioadei. În medie, maximele vor varia între 12 şi 17 grade, iar minimele între 2 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie şi după data de 17 martie.

În Oltenia, temperatura aerului va avea variaţii pe tot parcursul intervalului, dar media valorilor diurne se va menţine peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 11 la 17 grade, iar a celor minime de la 0 la 5 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 12 şi 16 grade, iar minimele între un grad şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 10-13 martie şi după data de 16 martie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere de la 0 la 5 grade, iar a celor minime de la -7 la 0 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, valorile maxime vor varia între 2 şi 6 grade, iar cele minime între -4 şi 0 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitaţii, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel