
Media temperaturilor maxime în Banat va creşte de la 23 - 24 de grade spre valori în jurul a 26 de grade, în 1 şi 2 iunie. Apoi, va urma o uşoară răcorire a vremii.
Între 29 mai - 8 iunie, temperaturile minime vor fi între 12 - 13 grade. După data de 8 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime va crește până la 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezelor şi ale serilor.
În Crişana, în perioada 29 mai - 2 iunie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade.
După data de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se vor înregistra în medie, maxime de 24 - 26 de grade. Minimele nu vor varia în mare parte, fiind estimate a se înregistra 12 - 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezelor şi a serilor.
În Transilvania, până pe data de 2 iunie, valorile diurne se estimează că vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25 - 26 de grade în 1 şi 2 iunie.
Ulterior, vremea se va răcori și se va înregistra în medie 23 de grade. După 7 iunie se va încălzi ușor și vor fi temperaturi maxime de 24 - 25 de grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Minimele nu se vor modifica. Se vor înregistra valori medii de 10 - 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 - 11 iunie.
În Maramureş, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Maximele vor fi în jur de 25 de grade, în medie. Cele mai mari valori se vor înregistra în perioada 31 mai - 2 iunie, dar și în zilele de 10 şi 11 iunie. Minimele se vor înregistra la nivel regional între 10 - 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu 3 iunie.
În Moldova, între 29 mai - 2 iunie, temperaturile diurne vor creşte uşor de la o zi la alta, înregistrându-se valori medii de 25 - 27 de grade. După 2 iunie, vremea se va răcori. Între 4 - 7 iunie se vor înregistra în medie maxime în jurul a 24 de grade. Spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor creşte uşor până spre medii în jurul a 26 de grade. Noaptea se vor înregistra între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.
În Dobrogea, pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, temperaturile vor creşte până spre 25 de grade, valoare ce va fi obișnuită pentru intervalul 30 mai - 2 iunie.
Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile temperaturilor ziua vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se în medie 24 de grade. Minimele vor fi de 14 - 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai).
În Muntenia, se vor înregistra 24 de grade în prima zi a intervalului analizat, însă temperaturile ziua vor creşte până spre 27 - 28 de grade, în zilele de 2 şi 3 iunie. Apoi, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional, în intervalul 4 - 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie.
Între 8 - 11 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor. Sunt prognozate 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate vor fi de 12 - 14 grade, cele mai scăzute valori fiind între 29 mai - 3 iunie.
În Oltenia, în prima zi a intervalului, temperaturile ziua vor fi de 22 - 23 de grade, în medie. Apoi, vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. După data de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 - 7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor creşte uşor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade.
Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 29 - 31 mai, însă şi în intervalul 4 - 11 iunie.
La munte, valorile termice estimate vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13 - 15 grade şi minime de 6 - 8 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în timpul după-amiezelor şi al serilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter