ANM, prognoza meteo. Vremea se schimbă: Revine în forță primăvara cu maxime de peste 15 grade
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Ianuarie, a doua lună a iernii și, în mod obișnuit, cea mai geroasă, continuă să aibă temperaturi de primăvară. 

”O vreme în continuare mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă la acest sfârşit de săptămână, maximele se vor situa între 1 până la 10 grade, de săptămâna viitoare este posibil să consemnăm valori mai mari de 15, posibil să ne apropiem de 20 de grade Celsius. Este posibil ca în partea de sud-est a ţării, aceste valori să fie de interes mai ales în a doua parte a săptămânii viitoare şi să vorbim mai degrabă de o vreme de primăvară decât de iarnă autentică. O iarnă blândă, ne apropiem deja de mijlocul iernii şi se pare că luna ianuarie, cea mai rece lună a anului şi a iernii în ţara noastră în mod tradiţional, de această dată se va infirma prin faptul că întreaga lună, de la începutul lunii şi până în prezent, a fost o perioadă mult mai caldă decât în mod obişnuit şi, potrivit estimărilor, până la sfârşitul lunii, mai ales săptămâna 16-23 ianuarie, va fi caracterizată de abateri termice pozitive mai mari de 6-7 grade Celsius, în special în jumătatea estică a ţării” a anunțat Elena Mateescu, director ANM, la RomâniaTV

Iată ce anunță și ANM în prognoza pe o lună: 

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel