Data actualizării:
Data publicării:

ANM, prognoza meteo. Vremea sâmbătă, 29 aprilie. Ultimele informații despre ce urmează

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Vremea
WhatsApp
foto Pexels
foto Pexels
Iată cum se anunță vremea în weekend și-n următoarea perioadă. 

UPDATE: Până la ora 15:00, este Cod Galben de intensificări temporare ale vântului care vor depăși la rafală 55 km/h, în: 

- Zona de litoral a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

- Județul Tulcea : Delta Dunării, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina. 

--- 

La ora 10:00, România iese de sub informarea de vreme rece, brumă noaptea și dimineața și intensificări ale vântului. Vremea începe să se încălzească de astăzi și se anunță chiar și temperaturi de 20 de grade Celsius. 

Dumitru Marius Coțofan, director regional ANM pentru zona de Dobrogea, a spus, vineri, pentru DCNews.ro, că după temperaturile de ianuarie avute în unele zile chiar și-n aprilie, urmează temperaturi minime de 9 - 10 grade și maxime până la 14 - 15 grade astăzi. 

Acesta a adăugat că ”partea bună e că scăpăm de precipitații în zona de litoral”, unde ”nopţile rămân totuşi reci, cu temperaturi mai scăzute cu 4-5 grade decât normalul perioadei”. 

Ce urmează, din punct de vedere termic și al precipitațiilor

Vremea 1 - 8 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 8 - 15 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 15 - 22 mai

Temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 22 - 29 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Revenim cu informații actualizate de la ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel