Urmărește emisiunea live
ANM, prognoza meteo. Vremea pentru următoarea lună, 20 iunie - 18 iulie. Vor fi săptămâni cu temperaturi ridicate și precipitații deficitare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vreme iunie - iulie 2022
Vreme iunie - iulie 2022
Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarea lună. 

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 20 iunie 2022 - 18 iulie 2022. 

ANM, vremea. Prognoza meteo 20 - 27 iunie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

ANM, vremea. Prognoza meteo 27 iunie - 4 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice și local în cele centrale, estice și la munte.

ANM, vremea. Prognoza meteo 4 - 11 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în centru și la munte.

ANM, vremea. Prognoza meteo 11 - 18 iulie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit și despre ultimele estimări meteorologice pentru restul lunii iunie.

”Vom avea în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben pentru fenomene de instabilitate atmosferică, averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină, astăzi și mâine, în cea mai mare parte a țării, exceptând zona litoralului și vestul României, dar, așa cum se întâmplă de fiecare dată, caracterul localizat și precipitațiile pe secvențe scurte de timp, la nivelul suprafețelor afectate de secetă cu siguranță vor avea un aport nesemnificativ.

După această perioadă, pentru cei care ne vom afla în concediu, săptămâna viitoare mai ales, începând din 21 iunie, până cel mult în 24-25, masa de aer tropical care afectează Europa de Vest, cu siguranță va aborda și zona țării noastre și va aduce primele zile în care valorile de temperaturi se apropie sau depășesc 25 de grade.

Astăzi au fost actualizate estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni. Valorile din întreaga țară sunt peste limitele normale, cu caracterul deficitar de precipitații mai pronunțat în partea de Sud Sud-Vest a țării și în săptămâna 27 iunie- 4 iulie păstrează același semnal din punct de vedere al regimului de temperaturi și de precipitații.“, a relatat Elena Mateescu, în cadrul evenimentului „Schimbările climatice, prioritate zero la nivel european. Ce face România?”. 

Directorul ANM Elena Mateescu a explicat și modul în care anii devin tot mai secetoși, iar agricultura are de suferit de pe urma cantităților deficitare de precipitații care, deși vin cu avertizări de tip nowcasting, acestea au caracter punctiform și o intensitate care nu reușește să suplinească deficitul de apă din sol. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel