ANM, prognoza meteo. Vremea joi, vineri și-n weekend. Unde vor fi temperaturi de peste 30 de grade. La munte va ploua
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Dacă astăzi va ploua în mai multe zone din țară, de joi vom avea temperaturi de vară și vreme frumoasă. 

”În momentul de față avem mai multe atenționări Cod Galben pentru orele dimineții până-n jurul orei 09:00, poate cel mult 10:00 - 11:00, în cazul în care se mai prelungesc unele dintre ele, pentru ceață, iar aceasta este prezentă în vestul, centrul și sud-vestul țării, unde vizibilitatea, din loc în loc, nu depășește 200 de metri și, izolat, este sub 50 de metri. Pentru ploi, avem un cod general, valabil până în această seară, la ora 22:00 și vizează zona Munților Apuseni, Munții Banatului, Carpații Meridionali, nordul Orientalilor, sudul Banatului și Maramureșul. Aici, așteptăm în continuare cantități mai mari de apă, care să treacă de 25 - 30 de litri pe metru pătrat. 

Citește și:  COD GALBEN  ANM: Cod galben de ploi, până marți seara

Pe parcursul zilei de astăzi, ploi vor fi și-n celelalte zone ale țării. În sud-vestul și sudul țării, în a doua parte a zilei, vom avea manifestări de instabilitate, locale, pentru scurt timp. Așteptăm vânt mai intens, poate izolat cu aspect de vijelie, izolat grindină, averse cu caracter torențial” a spus meteorologul de serviciu al ANM, Meda Andrei, la B1 TV, precizând că vor fi emise coduri nowcasting, de fenomene severe imediate, în zonele vizate. 

Temperaturi de sfârșit de iunie joi, vineri și-n weekend

Cu privire la temperaturi, aceasta anunță că ”sunt temperaturi tot mai plăcute, iar în a doua jumătate a săptămânii (joi, vineri și în weekend) vor fi cu mult peste ceea ce ar trebui să avem la această dată, la nivelul întregii țării situându-se între 24 și 30 de grade. Vom avea peste 30 de grade vineri și sâmbătă în sud-estul țării, mai exact în Bărăgan, în zona continentală a Dobrogei, în măsura în care, la această dată, ar trebui să avem cam 22 - 23 de grade”. 

Legat de București, meteorologul spune că astăzi ”vor fi zone în care o să plouă, acum picură, sunt niște nori, posibil ca după-amiază să se mai degajeze puțin cerul și ca apoi să apară iar norii și pot fi și aici, pentru scurt timp, intensificări de vânt și averse, undeva mai spre seară, poate la începutul nopții”, dar probabilitatea mai mare a acestor fenomene meteo este în zona Olteniei și în vestul Munteniei. 

Ploi în weekend la munte

În weekend, la munte, se anunță ploi în weekend, mai precizează meteorologul Meda Andrei: ”Deocamdată, pare că din a doua parte a zilei de sâmbătă și pe parcursul zilei de duminică vor fi, în zona de munte, intervale cu averse, poate și cu intensificări de vânt. Dar poate se mai schimbă situația, de aceea recomand să fie tot timpul actualizate informațiile pe care le transmitem”. 

Avertizări de fenomene severe valabile în această dimineață: 

Până la ora 10:00 este Cod galben în zona joasă a județului Argeș de ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Până la ora 11:00, alerta meteo este valabilă în județele Olt (Slatina, Balș, Scornicești, Piatra-Olt, Potcoava, Curtișoara, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Corbu, Colonești, Strejești, Pleșoiu, Brâncoveni, Bobicești, Schitu, Pârșcoveni, Morunglav, Cârlogani, Vulpeni, Teslui, Brebeni, Bârza, Spineni, Slătioara, Icoana, Perieți, Bărăști, Voineasa, Găvănești, Sârbii - Măgura, Călui, Priseaca, Bălteni, Oboga, Dobrun, Șopârlița, Milcov, Optași-Măgura, Ipotesti, Tătulești, Oporelu, Baldovinești) și  Dolj (Craiova, Podari, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Pielești, Teasc, Coșoveni, Malu Mare, Robănești, Țuglui, Drăgotești, Mischii, Ghindeni, Ghercești, Cârcea). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel