ANM, prognoza meteo de Paști 2023. Elena Mateescu anunță cum va fi vremea în Săptămâna Mare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels/ Vremea de Paști
foto pexels/ Vremea de Paști
Vremea de Paști. Iată ce arată prognoza pentru săptămâna 10 - 17 aprilie 2023.

Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea de Paști. 

”La acest moment, săptămâna 10 - 17 aprilie, așa cum arată informațiile, pare a fi o săptămână normală din punct de vedere termic și al regimului de precipitații, adică cu valori de temperaturi (...) de 14-15 grade și cu cantități de precipitații între 15 și 20 de litri/mp. Aceste informații nu surprind perioadele cu fenomene meteorologice extreme și, cu siguranță, pe măsură ce ne apropiem de interval, venim cu datele din perspectiva prognozei pentru Săptămâna Mare” a spus Elena Mateescu pentru DCNews.ro. 

Pe termen scurt, urmează o răcire a vremii. 

"Dacă vorbim la acest sfârșit de săptămână de temperaturi care se vor apropia de 20-21 de grade, trebuie să luăm în considerare sfârșitul lunii martie care pare să aducă o vreme mai rece decât în mod obișnuit Citește continuarea aici

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel