ANM, prognoza meteo: De când se schimbă vremea. Vine gerul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Oana Păduraru, meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a oferit prognoza meteo pentru următoarele zile.

"Până sâmbătă, inclusiv, iar pentru partea de sud a ţării - regiunile sudice, sud-estice - chiar şi duminică - temperaturile se mențin încă foarte ridicate. Maxime, pe parcursul zilei de sâmbătă, chiar între 7 şi 17 grade, posibil chiar 18 grade în Lunca Dunării, ceea ce înseamnă valori cu 10-14 grade mai ridicate faţă de normele specifice acestei perioade.

De duminică, se modifică temperaturile, cel puţin în regiunile nordice, pentru că aici pătrunde o masă de aer foarte rece care va determina valori termice maxime, duminică, ce vor porni de la 0 grade, iar pe parcursul nopţii de duminică spre luni, tot în partea de nord a Moldovei, dar şi în Maramureş, Nordul Transilvaniei, apoi treptat şi în celelalte zone, ne aşteptăm la minime termice care vor coborî sub pragul de ger, adică sub minus 10 grade.

Din datele pe care le avem până în momentul de față, se pare că cea mai rece noapte ar fi noaptea de luni spre marţi, când, în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi în Nordul Moldovei, având în vedere că este posibil să fie chiar şi strat de zăpadă în aceste zone şi intensificări ale vântului, temperaturile vor coborî până în jurul a minus 15 grade şi, totodată, fiind vorba şi de intensificări ale vântului, senzaţia de frig va fi amplificată.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi prezente, deocamdată pe perioada cât încă este cald, în partea de vest a ţării, unde ne aşteptăm să predomine ploile, cum s-a întâmplat şi până acum.

Doar la munte, la altitudini mari, vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi, trecător, ninsoare. În schimb, în zilele următoare, începând de duminică şi pe parcursul săptămânii viitoare, tendinţa este ca ploile să se transforme treptat în lapoviţă şi apoi în ninsoare chiar şi în zonele joase de relief. La munte, vor fi doar ninsori şi ne aşteptăm şi la intensificări ale vântului, adică vorbim din nou de viscol", a spus Oana Păduraru, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel