ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 2 aprilie. Elena Mateescu: O vreme capricioasă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Louis)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Louis)
Elena Mateescu, director ANM, a oferit prognoza meteo pentru perioada următoare.

"Săptămâna viitoare, pentru o scurtă perioadă, vorbim de o răcire semnificativă, pentru ca, din a 2-a parte a săptămânii viitoare, din nou, vremea să fie mai caldă decât în mod obișnuit. Însă mâine o să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic în partea de vest, nord și centru a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-13 grade, în timp ce în sud - sud-est vom înregistra din nou 23 grade, mai ales în Muntenia și Moldova, dar și izolat în Oltenia, inclusiv în Capitală.

Vremea rămâne caldă pentru ziua de sâmbătă, de asemenea duminică. Temperaturile, la nivelul maximelor, vor fi între 13 până la 21 grade, dar și minimele vor fi în general pozitive. - 1 grad, posibil, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 9 grade pentru că mâine, așa cum menționam, în special în intracarpatice, valorile de temperaturi vor fi apropiate de normal.

La munte contăm, în special, pe precipitații mixte, pentru că, la altitudini mai mari de 2.000, vor fi de interes și intensificările de vânt, cu viteze de 70-80km/h.

Așadar, o vreme capricioasă, alternanțe scurte de timp în care, iată, să ne bucurăm de valori de temperaturi ce depășesc în bună parte din țară 20 până la 23 grade și, la nivel regional, pentru scurtă vreme, valori de temperaturi apropiate de normele specifice datei din calendar", a spus Elena Mateescu,  la Antena 3 CNN. 

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel