ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 13 martie. Elena Mateescu Vom consemna o răcire, la sfârşitul acestei săptămâni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Elena Mateescu, director ANM, a oferit prognoza meteo pentru următoarele zile.

"Următoarele două zile vor fi caracterizate de valori de temperaturi cu mult peste mediile specifice datei din calendar. Şi, dacă astăzi deja am consemnat 21 de grade la Zimnicea şi Tulcea, 19 grade în Capitală, şi mâine contăm pe valori de până la 20-21 de grade, în special în partea de sud - sud-est a ţării. Vom consemna, însă, şi o răcire, la sfârşitul acestei săptămâni, de scurtă durată.

Debutul săptămânii viitoare - luni - va fi caracterizat de temperaturi din nou în creştere, în toate regiunile, şi vorbim de maxime care, la scara întregii ţări, se vor situa între 6 până 17 - 18 grade. Până atunci, însă, mai ales la sfârşitul de săptămână, partea de vest - nord-vest a ţării, precum şi zona centrală vor fi caracterizate de valori de temperaturi care nu vor depăşi 9-10 grade Celsius.

Sâmbătă, vorbim de temperaturi mai mari, inclusiv în Capitală - 15-16 grade - pentru ca răcirea să fie una de interes pe parcursul zilei de duminică, în special în regiunile extracarpatice, unde maximele se vor situa frecvent între 3 până la 12 grade, inclusiv în Capitală - doar 11-12 grade", a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Vremea în perioada 13.03 - 03.04  - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată

 

Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în  nord-vestice și în zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel