ANM, prognoza meteo. Cod Portocaliu și Cod Galben: zonele vizate
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis, luni dimineață, mai multe avertizări meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:30, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vânt puternic în zonele montane din judeţele Prahova şi Argeş. În aceste regiuni se vor semnala, la peste 2.000 de metri altitudine, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 100 - 110 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Iaşi, Neamţ şi Bacău va fi Cod galben de ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Fenomenul se manifestă mai ales pe Culoarul Siretului, inclusiv pe E85.

Prognoza ANM arată, totodată, că, până la ora 11:30, în zona de munte a judeţului Hunedoara va fi în vigoare un Cod galben de vânt. Astfel, va rafalele vor atinge şi depăşi, temporar, 65 - 70 km/h. În acelaşi timp, sunt condiţii de ploaie.

Până la ora 15:00, în judeţele Alba, Sibiu şi Braşov, Codul galben de vânt aflat în vigoare va viza zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine sunt prognozate intensificări care la rafală vor atinge şi depăşi 70-90 km/h

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel