ANM, prognoza meteo. Cod Galben de furtuni: Harta județelor afectate
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM, prognoza meteo. Cod Galben de furtuni: Harta județelor afectate  Meteorologii au emis atenționare de Cod Galben de vreme rea și furtuni. 

ANM, prognoza meteo. Cod Galben de furtuni: Harta județelor afectate Alerta meteo a intrat este în vigoare până la ora 23:00. 

Este Cod Galben de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

”Pe parcursul zilei de luni, 27 august vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia, Maramureș și zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice, mai ales vijelii se vor semnala pe spații mici și în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.” anunță ANM. 

(w670)

În vigoare până la 18:30, este și o avertizare nowcasting de Cod Galben în județele Ialomiţa (Săveni, Sudiți, Movila, Platonești, Mărculești) și Brăila (Salcia Tudor, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Siliștea, Scorțaru Nou, Racoviță) de averse ce vor cumula local 25...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot avea și aspect de vijelie, descărcări electrice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel