ANM, prognoza meteo. Cod Galben, alertă meteo de furtuni- Hartă, fenomene extreme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Furtuna
Furtuna
ANM a emis o informare meteo și o alertă meteo de Cod Galben de ploi abundente. 

”Pentru partea de vest a României, există posibilitatea să se producă și fenomene extreme, condițiile pentru manifestări de instabilitate accentuată e posibil să se îndeplinească. Vom avea vijelii, căderi de grindină și vânt intens” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3. 

De astăzi, de la ora 20:00, până mâine, la ora 14:00, este în vigoare o alertă meteo de manifestări de instabilitate atmosferică. ”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.” anunță ANM. 

(w670)

De miercuri, de la ora 14:00, până vineri, 15 iunie, la ora 08:00, este Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. 

”În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.” anunță ANM. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel