ANM, prognoză meteo. Ar putea fi cea mai grea iarnă din ultimii 20 de ani
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Prognoza meteo pe o lună, în intervalul 19 noiembrie-17 decembrie a fost emisă de meteorologii ANM. Aceștia au precizat că urmează o iarnă geroasă, cu temperaturi mult mai scăzute față de normalul perioadei, rafale de vânt și viscol. Chiar ar putea fi cea mai grea iarnă din ultimii 20 de ani.

Astfel, în săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

În perioada 26.11.2018 – 03.12.2018, mediile valorilor termice ale săptămânii se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai pronunțată în partea de est a țării. Cantitățile de precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de mediile multianuale în nord-vestul și centrul țării și ușor excedentare în restul teritoriului.

Între 03.12.2018 – 10.12.2018, în general mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă în est și sud-est și vor fi apropiate de acestea în restul teritoriului, scrie a1.ro. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în limite normale ale perioadei.

În săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018, mediile valorilor termice, în general, se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În general, regimul pluviometric se va încadra în limitele climatologice ale săptămânii cu posibilitatea unui ușor deficit, local, în regiunile estice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel