ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea până-n 4 iunie: COD GALBEN, COD PORTOCALIU
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea până-n 4 iunie: COD GALBEN, COD PORTOCALIU    Au fost emise o informare meteo de vreme rea, o avertizare Cod Galben și una de Cod Portocaliu, în această dimineață. 

ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea până-n 4 iunie: COD GALBEN, COD PORTOCALIU: 

ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea: Informare meteo fără cod

Informarea meteorologică a intrat în vigoare la ora 10:00 și este valabilă până în 4 iunie, la ora 10:00. Este alertă de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate: ”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”. 

(w670)

ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea: Cod Galben de instabilitate atmosferică

Al doilea mesaj de la meteorologi este de COD GALBEN, valabil până în 2 iunie, la ora 06:00. Și CODUL Galben a intrat în vigoare la ora 10:00: ”În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.”

ANM, prognoza meteo. Alertă de vreme rea: Cod Portocaliu de ploi abundente

Codul Portocaliu e valabil în același interval ca și Codul Galben, de astăzi de la 10:00 până mâine la 06:00. Este Cod Portocaliu de ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată: ”În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel