Data actualizării:
Data publicării:

ANM, prognoza meteo actualizată. Informări generale de vreme severă. Harta județelor vizate

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Vremea
WhatsApp
Mai multe județe din țară se află sub atenționare meteo de tip Cod galben. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o informare generală de tip Cod galben de catități de apă însemnate ce se vor înregistra în mai multe județe din țară. 

Atenționarea este valabilă în intervalul 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat, în special la munte 40...45 l/mp.

Intensificări ale vântului 

Notă: Pe parcursul zilei de miercuri (01 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

CITEȘTE ȘI: ANM, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Se răcește. Toamna își intră în drepturi

Prognoză meteo specială pentru Municipiul București 

 

Informare valabilă în intervalul: 31.08.2021 ORA 12:00 - 01.09.2021 ORA 10:00 

Vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă în dimineața zilei de 1 septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorășenească. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Ce înseamnă informarea meteo de tip Cod galben

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.                                                                                                          

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel