ANM, prognoză de Rusalii. Avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic. Cum va fi vremea în Bucureşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
ANM a emis o avertizare meteo cod galben în ziua de Rusalii. 

Avertizarea ANM este valabilă până pe 5 iunie, la ora 22:00. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, la munte și în sudul și estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26...27 de grade.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe o lună: Când vine canicula

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru o lună. Dacă primele două luni de vară sunt capricioase, cu vreme instabilă și temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, din 19 iunie, temperaturile devin caniculare, anunțându-se vreme mai caldă decât normalul perioadei. 

ANM, prognoza meteo. Vremea 5 - 12 iunie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

ANM, prognoza meteo. Vremea 12 - 19 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ANM, prognoza meteo. Vremea 19 - 26 iunie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM, prognoza meteo. Vremea 26 iunie - 3 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel