ANM, noi avertizări de vreme rea. Ploi cu tunete şi fulgere în mai multe judeţe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Sourav Mishra, Pexels
Fotografie de la Sourav Mishra, Pexels
ANM a emis un cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru mai multe judeţe din ţară. VEZI HARTA MAI JOS. 

Astfel, până joi la ora 21:00, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp, transmite ANM.

Cum va fi vremea în Bucureşti 

Vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, arată ANM.

ANM, prognoză pe toată luna iunie. Temperaturi caniculare, ploi puţine

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud-vest, sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometrc va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte.

Săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel